Close

EKOLOGISTA HALLIRAKENTAMISTA

Olemme vuoden 2019 aikana tehneet hyvin monen tyyppisiin hallikohteisiin kattoja. Teollisuushallien, liikerakennusten ja liikuntahallien lisäksi olemme toimittaneet katot muun muassa päiväkotiin Piikkiöön, koulukeskukseen Espooseen ja paloasemaan Turkuun. Kun rakenteet valitaan ja mitoitetaan kohdekohtaisesti, ratkaisu löytyy lähes halliin kuin halliin.
Hallin kantava runko liittyy kattorakenteisiin oleellisesti. Tämän vuoden aikana olemme toimittaneet useita liimapuurunkoja. Runko+kattotoimitus on tilaajalle helppo, huoleton ja turvallinen valinta.

Kun halliin valitaan liimapuurunko ja puukattoelementit, on se myös ympäristöteko. Esimerkiksi Ylöjärven puu vietti uuden puurakenteisen hallinsa avajaisia keväällä. Tähän halliin SP Elementit toimitti liimapuurungon sekä puurakenteiset seinä- ja kattoelementit. Voitko kuvitella, että näissä rakenteissa käytettiin lähes 200 000 kg puurakenteita ja sen myötä sidottiin ilmakehästä lähes 400 000 kg hiilidioksidia? Varsinainen ilmastoteko siis!
Ylöjärven puu
Ylöjärven Puun puurakenteisen hallin avajaisia vietettiin keväällä 2019.
Kun puu valitaan rakennusmateriaaliksi, on se myös ekoteko. Puurakenteet sitovat ilmasta hiilidioksidia useita tuhansia kiloja.

TIESITKÖ, ETTÄ KOKONAISEN PUUSTA RAKENNETUN TEHTAAN VOI KIERRÄTTÄÄ?

Viime syksynä kerroimme uutiskirjeessä lempääläisen liikerakennuksen uudesta elämästä. Silloin kohde purettiin ja elementit siirrettiin suojattuina uudelle rakennuspaikalle. Vanhasta rungosta sekä puurakenteisista seinistä ja katosta nousee uusi halli ensi syksynä!