Close

UUSI ELÄMÄ LEMPÄÄLÄLÄISELLE LIIKERAKENNUKSELLE

Kun Lempäälässä vuonna 1999 rakennettu marketti oli tullut elinkaarensa päähän ja sen tontille oli tehty uusia rakennussuunnitelmia, oli vanhan liikerakennuksen purkaminen ainoa vaihtoehto. Materiaalia ei kuitenkaan tahdottu heittää hukkaan. Liikerakennuksen rakentamisessa oli aikanaan käytetty valmistamiamme suurelementtejä, ja heräsikin ajatus niiden uudelleenkäytöstä.
Puuseinäelementtejä kohteessa oli 40 kappaletta, mikä tarkoittaa 810 neliömetriä. Vastaavasti puurakenteisia kattoelementtejä oli 68 kappaletta (2650 neliömetriä). Ne kaikki irrotettiin, pakattiin uudelleen ja kuljetettiin välivarastoon alle kolmessa viikossa. Yhden asennusryhmän tekemänä operaatio oli siis varsin nopea ja kustannustehokas. Purkutyötä tehdessä todettiin, että kohteen puuelementit olivat säilyneet erinomaisesti, ja ne myös kestivät hyvin irrotus- ja purkutyöt. Uudelleenasennettaessa uusien materiaalien tarve tuleekin olemaan vähäinen; hankkia täytyy lähinnä elementtien saumaustarvikkeet. Palaamme liikerakennuksen uudelleenkasausprojektiin sen edetessä – pysy siis kuulolla!
Irrotetut ja uudelleen pakatut SP-kattoelementit nousevat rekan kyytiin ja matkaavat välivarastoon odottamaan hallin uudelleenrakentamista.