Close

LUONTOPÄIVÄKODIN KATTOELEMENTIT KUSTANNUSTEHOKKAASTI

Elokuu on jo pitkällä, ja niinpä myös työnteko on jälleen lomailun jälkeen hyvässä vauhdissa. Lähitulevaisuudessa agendallamme on muun muassa kattoelementit paloasemaan ja päiväkoteihin – julkinen rakentaminen on siis yksi syksyn kantavista teemoista.
Kun toimitamme suuria hallitoimituksia, rakennejärjestelmät perustuvat kattoelementteihin ja erillisrunkoisiin halleihin. Myös päiväkodeissa kattoelementtien käyttö on usein mielekästä, ja niihin päädyttiinkin myös vastikään Kankaanpäähän avatun luontopäiväkoti Havun kohdalla. Päiväkodeissa seinät ovat tyypillisesti kantavat, minkä lisäksi SP-kattoelementtejä voidaan tukea keskelle rakennusta sijoitettavalla liimapuurakenteisella tukilinjalla tai kantavalla seinällä. Niiden kautta kokonaisuudesta voidaan tehdä varsin kustannustehokas: kattoelementin kantavista rakenteista ei nimittäin tällöin muodostu kovin massiivisia, jolloin hintakin jää maltilliseksi.

Vino sisäkatto puolestaan mahdollistaa avarat korkeat tilat. Jos sisäkatto on laskettu alas, vinon kattopinnan suuntainen elementti puolestaan mahdollistaa talotekniikan sijoittamisen lämpimään ullakkotilaan.