Close

SP ELEMENTTIEN HALLEISSA KOETAAN URHEILUN SUURIA HETKIÄ

SP Elementit on saanut ilon olla mukana rakentamassa liikuntatiloja jo lukuisille paikkakunnille. Tuoreimpia projektejamme ovat juuri käynnistyneet Otan liikuntahalli Raumalla sekä Huittisten liikuntahalli sekä vastavalmistuneet Laitilan, Kokemäen ja Pomarkun liikuntahallit.

Liikuntahallin rakentamisessa on otettava huomioon muutama seikka. Yksi ehdottomasti tärkeimpiä asioita on toimiva akustiikka, joka on kaiken liikkumisen a ja o.

Urheilukilpailuissa melutaso on useimmiten kova, ja esimerkiksi kuulutuksista saattaa olla vaikea saada selvää. Liikuntarakentaminen asettaa elementtivalmistajalle haasteita, sillä rakenteet on tehtävä sellaisiksi, että ne palvelevat sekä yleisöä, kilpailujärjestäjiä että itse urheilijoita – täytyyhän pelaajien saada selvää tuomarin käskyistä.
Tesoman uusi jäähalli Tampereella kutsuu harrastajia kiekkoilemaan, taitoluistelemaan tai vaikkapa sirklailemaan vapaa-ajalla ihan muuten vaan.
Hallin rakenteiden materiaalit valitaan siten, että ne suodattavat ylimääräisen hälyn ja nostavat esille olennaiset äänet kuten esimerkiksi kuulutukset. SP Elementit asentaa elementteihin akustiikkalevyt jo omissa tuotantotiloissaan, joten elementit työmaalle saadaan nopeasti alapinnaltaan valmista kattoa.

Toinen tärkeä seikka on rakennuksen rungon suunnittelu.
Pääkannattajat on mielekästä sijoittaa pelikenttien väliin, jolloin maksimoidaan vapaa korkeus. Rakenteet voidaan suunnitella valmistaa kunkin hallin käyttötarpeiden mukaan, sillä SP Elementtien halleissa myös pitkät jännevälit ovat mahdollisia.

SP Elementit rakentaa kokemuksen tuomalla ammattitaidolla

Lajikohtaiset vaatimukset asettavat omat vaatimuksensa sekä hallin suunnitteluun että itse toteutukseen: palloiluhalleissa täytyy huomioida iskujen ja uimahalleissa puolestaan kosteuden aiheuttama rasitus rakenteisiin.

Usein halleja käytetään urheilun lisäksi myös esimerkiksi messu- ja konserttitilana. Tällöin hallin suunnittelussa on otettava huomioon esimerkiksi suuren ihmismäärän vaikutus melutasoon äänentoistojärjestelmän rinnalla.

SP Elementit tarjoaa asiakkaiden käyttöön yli 200 liikuntarakennuksen kokemuksensa. Olemme mielellämme mukana halliprojektissa yhteistyössä arkkitehdin kanssa heti hankkeen alkumetreiltä ja suunnittelemme hallin täsmälleen käyttötarkoitukseensa soveltuvaksi: teknisesti vaativien kohteiden suunnittelu ja toteutus on SP Elementtien leipälaji.