Close

SP ELEMENTIT RAKENTAMASSA BUUGI-HARJOITUSJÄÄHALLIA

Koeteltu kattoratkaisu

Buugi-työmaalla käytetty puukattoelementti on koeteltu ratkaisu. SP Elementit Oy on aloittanut toimintansa vuonna 2011 ostamalla SPU Systems Oy:n hallielementtiliiketoiminnan. Vastaavaa kattoratkaisua on käytetty usein teräsrunkorakenteiden kanssa. Pelkkiä harjoitusjäähalleja on tehty tuotteella jo liki 60.
– Rakenne on täysin valmis asennettaessa. Työmaalla elementit vain kiinnitetään ja saumataan, kun ne ovat paikallaan. Elementin yläpinnassa on vedeneristekermi ja alapinnassa akustiikkalevy. Erityisesti harjoitusjäähallissa on tärkeää, että elementti on kosteusteknisesti toimiva molempiin suuntiin. Näin katon toimivuus on yhtä hyvä sekä silloin, kun sisällä on kylmempi kuin ulkona, että tilanteen ollessa päinvastoin, kertoo projektipäällikkö Mikko Virta SP Elementit Oy:stä.
– Rakenne on täysin valmis asennettaessa. Työmaalla elementit vain kiinnitetään ja saumataan, kun ne ovat paikallaan. Elementin yläpinnassa on vedeneristekermi ja alapinnassa akustiikkalevy. Erityisesti harjoitusjäähallissa on tärkeää, että elementti on kosteusteknisesti toimiva molempiin suuntiin. Näin katon toimivuus on yhtä hyvä sekä silloin, kun sisällä on kylmempi kuin ulkona, että tilanteen ollessa päinvastoin, kertoo projektipäällikkö Mikko Virta SP Elementit Oy:stä.
– Työn nopeus on myös valttimme. Buugin jäähallin koko katto asennettiin vain kahdessa viikossa. Tällaisena sateisena kesänä nopeus ja elementin yläpinnassa jo valmiina oleva vedeneristekermi ovat varmistaneet laadukkaan lopputuloksen. Varsin usein SP-kattoelementit ovat myös osa rakennuksen jäykistystä yhdessä teräsrungon kanssa, Virta jatkaa.

Buugin jäähallin rakennustyöt alkoivat toukokuussa. Uudet tilat otetaan käyttöön asteittain marraskuun ja vuoden 2016 lopun välillä.